Southeast False Creek Olympic Plaza

Project Overview: 

The Southeast False Creek Olympic Plaza is at the heart of the 2010 Winter Olympic Village neighborhood now known as The Village.  This public space is delineated by steel 'rib' lights, which represent the shipbuilding that once took place on the site. A performance stage, public art and child water play area add to the space's range of experiences.

Project Details: 

MaxiWoody LED RGB projectors mounted within the steel ribs highlight the structures and immerse the plaza in light. Lumenpulse Lumenfacade RGB LED luminaires concealed behind glass panels provide a beacon at the top of each rib.

The RGB LED lighting system is networked to an Interactive Technologies Cue Server that enables the lighting to be programmed, creating dynamic colour effects for everyday enjoyment and special events.

Project Team: 
  • Architect: DIALOG
  • Landscape Architecture: Phillips Farevaag Smallenberg :
  • Electrical Engineer: DMD Engineering
  • Owner: City of Vancouver
Southeast False Creek Olympic Plaza
Photo Credits: 

DIALOG, Stephane Laroye

Manufacturers: 
Areas of Expertise: